מעבר להיותם יצירות מופת מוזיקליות בלתי נשכחות ששרדו את מבחן הזמן ועדין מושמעים בכל יום, כמה מהאלבומים המוצגים כאן, זכורים לא פחות בזכות העטיפות שלהם. בעידן בו אנשים עדין היו רוכשים תקליטים ודיקסקים על בסיס קבוע במקום להוריד אותם מהרשת, תשומת לב מיוחדת הייתה מוקדשת לעטיפות האלבומים, שרבות מהן, כמו מעבר החציה של הביטלס, החזירים המעופפים של פינק פלוייד ועוד, הפכו לקלאסיקות בלתי נשכחות שעד היום מקשטות את קירות בתיהם של חובבי מוזיקה מכל רחבי העולם.
סדרת התמונות המופלאה הבאה מעניקה לנו הצופים מסע קסום בין המקומות בהן צולמו כמה עטיפות אלבומים מוכרים נבחרים, כשהיא משלבת בתוכה את עטיפות האלבומים המקוריות כפי שצולמו לפני כמה עשרות שנים, ביחד עם נוף המקום בו צולמה כפי שהוא נראה היום, באמצעות גוגל Street View. אתם מוזמנים להתרווח במושב, לקחת ברייק של כמה דקות מהחיים, ולצאת לטיול נוסטלגי מקסים בין האלבומים שאנחנו כל כך אוהבים לשמוע עד היום. תענוג.
(What's the Story) Morning Glory // Oasis
עטיפת האלבום Whats the story morning glory של להקת הבריטפופ אואזיס צולמה בשנת 1995 ברחוב Berwick ברובע הסוהו בלונדון, רחוב שבאותם שנים התפרסם בזכות חנויות התקליטים הרבות שנפתחו בו. החנות Sister Ray אותה ניתן לראות בצד שמאל של התמונה, עדין פתוחה גם היום.
The Freewheelin' Bob Dylan // Bob Dylan
קשה להאמין שכל כך הרבה זמן חלף, אבל בוב דילן היה בסה"כ בן 22 בזמן שיצא אלבומו השני, ועטיפתו מציגה את דילן הצעיר מתהלך במורד רחוב ג'ונס, בווסט וילאג' בניו יורק, עם חברתו דאז סוז רוטויו. התמונה צולמה בשנת 1963.
Abbey Road // the Beatles
את עטיפת אלבום האולפן האחרון של הביטלס, Abbey Road, שיצא בשנת 1969, אין אחד שלא מכיר. מדובר ללא ספק בעטיפת האלבום הכי מפורסמת בהיסטוריה, המציגה את ארבעת חברי הלהקה כשהם חוצים מעבר חצייה ברחוב אבי רואד, הרחוב בו נמצא גם האולפן בו הוקלט האלבום.
מעבר החציה בווסטמיניסטר בלונדון הפך למקום עליה לרגל לתיירים ומעריצי הלהקה לדורותיהם, ועיריית ווסטמיניסטר נאלצת לצבוע בכל שלושה חודשים מחדש את הקיר הסמוך למעבר החציה בעקבות אינסוף כיתובים וציורי גרפיטי שיוצרים המעריצים במקום. בנוסף, התמרורים המוצבים באזור המעבר החצייה מוגבהים באופן חריג מהקרקע היות והם כל הזמן נגנבים. אם אתם רוצים עוד אינפורמציה על התמונה שזכתה לאינסוף סיפורים, מיתוסים ואגדות אורבניות, אתם מוזמנים לבקר כאן.
Stories from the City, Stories from the Sea // PJ Harvey
עטיפת האלבום Stories from the city, Stories from the see של פי.ג'יי הארווי צולמה בטיימס סקוור בניו יורק בשנת 2000. הארווי נראית קולית מתמיד עם משקפי השמש שלה למרות שהתמונה עצמה צולמה בלילה, בשדרה השביעית.
Physical Graffiti // Led Zeppelin
גם עטיפת האלבום המיתולוגי של לד זפלין צולמה בניו יורק, והיא מציגה בניין מגורים באיסט וילאג'. כפי שניתן לראות, הבניין עצמו נשאר זהה לחלוטין למראה שלו משנות השבעים, עת צולמה עטיפת האלבום.
Animals // Pink Floyd
עטיפת האלבום 'אנימאלס' של פינק פלוייד מציגה את תחנת הכוח Battersea שבלונדון. למרבה ההפתעה, כיום, 37 שנים אחרי צילום העטיפה בשנת 1977, כבר לא מעופפים חזירים מעל ארובות התחנה, אבל מלבד הפרט הקטן הזה, התחנה נשארה אותו הדבר בדיוק, למרות שבעתיד צפויה להיהרס.
Paul's Boutique // the Beastie Boys
התמונה על עטיפת האלבום צולמה בשנת 1989, ובמקור הופיעה בה חנות בגדים על שמה קרוי האלבום. כיום פינת הרחובותLudlow and Rivington מייצגת את האוכלוסייה הבורגנית של החלק המזרחי של ניו יורק.
Willy and the Poor Boys // Creedence Clearwater Revival
התמונה על עטיפת האלבום צולמה בשנת 1969, והיא מציגה את חברי הלהקה כשהם משתעשעים עם חבורת ילדים בפתח חנות דגים בשם Fish Kee Market, ברחוב הוליס באוקלנד, קליפורניה. אם תעברו שם היום תמצאו רק קיר מטוייח בלי שום זכר לחנות.
The Marshall Mathers LP // Eminem
האלבום השלישי של אמינם, לאחר הפריצה הגדולה עם אלבומו השני, זיכה אותו בפרס הגראמי על אלבום הראפ הטוב ביותר של השנה בשנת 2000. בעטיפה שלו, נראה אמינם, מארשל מאת'רס אם תרצו, יושב מול בית ילדותו ברחוב דרזדן בצפון דטרוייט, ממש בסמוך לרחוב 8-Mile, רחוב שהתפרסם בהמשך בזכות סרטו של אמינם עם השם הזהה שיצא גם הוא בשנת 2000. בית הילדות של אמינם נהרס לפני כשנה אחרי ששריפה פרצה בו וכילתה אותו.
Late for the Sky // Jackson Browne
העטיפה של אלבומו של ג'קסון בראון, מציגה סיטואציה סוריאליסטית ולא הגיונית. מצד אחד, רכב חונה על רקע אחד הבתים היוקרתיים המאפיינים את שכונת האנקוק פארק בלוס אנג'לס, כשעמוד תאורה דולק מעל הרכב כשגם האור באחד מחלונות הבית דולק, מה שמעניק לתמונה אוירה לילית חשוכה, אלא שבניגוד לסצינה הזאת, השמים עצמם כחולים ומלאי עננים, המאפיינים שעת צהריים מוארת וחמימה. התמונה צולמה בשנת 1974 על ידי בוב סלדמן, ששילב שתי תמונות ליצירה אחת נהדרת שנראית לרגעים ממש כמו ציור. תזכורת: פוטושופ הייתה אז מילה בג'יבריש.
Original Pirate Material // the Streets
אלבום הבכורה של הסטריטס, הלא הוא הסולן הבודד מייק סקינר, יצא ב-2002. עטיפת האלבום מציגה את בית קסטרל בשכונת איסלינגטון שבלונדון, מבנה שנחשב למכוער והורס נוף ממש כמו הולילנד בירושלים. התמונה צולמה על ידי רות בליז ונקראת "המגדל הבוער".
Moving Pictures // Rush
להקת הפרוגרסיב הקנדית האגדית הוציאה את אלבומה "תמונות נעות" בשנת 1981, וכשם האלבום, העטיפה מציגה קבוצת אנשים המעבירים יצירות אמנות אל מול פתחו של "אונטריו", בית המחוקקים של טורנטו.
מקור: The guardian